Peržiūrėti krepšelį “Filtras 2 dalių ( Ø 80 mm, nerūd.) stiklainiui” pridėta į krepšelį.
nuotraukos padidinimo mygtukas

Automatinis kreminio medaus maišytuvas – dekristalizatorius (600 L, 400 V)

# 122800

8,875.00 

Prekės laikinai neturime

Su įrengtu šildymo elementu kreminio medaus maišytuvas gali būti naudojamas ir kaip dekristalizatorius medui.

Talpa 600 L (arba iki 810 kg medaus). Galia 4,0 kW / 400 V. Indas iš nerūdijančiojo plieno, storasienis 1,0/1,5 mm, su įrengtu šildymu 30-55 °C.

Skersmuo (vidus/išorė): 800/900 mm, indo aukštis 1510 mm. Išleidimo sklendė 2” (51 mm).

Maišytuvai skirti medaus išmaišymui iki plastiškos sviesto tepumo konsistencijos. Taip paruoštas medus, jei laikomas pastovioje temperatūroje, plastišką struktūrą išlaiko net keletą mėnesių. Medaus kreminimas atliekamas skystą medų maišant su susikristalizavusiu – lėtai sukant palengva suardoma kristalinės gardelės struktūra.

Pavyzdžiui, jei bendras bėgimo laikotarpis yra nustatytas 24 valandos, maišoma 20 kartų po 15 minučių su 19 poilsio laikotarpių, po vieną valandą.
Maišant su tokia seka, medaus kristalai palaipsniui ištrinami ir susmulkinami, suteikiant medui plastinę struktūrą.
Norėdami šviežio medaus užpilti, į jį pridedamas kristalizuotas medus, tokiu būdu skatinant kristalų susidarymą, kad vėliau jie būtų sutraiškyti.
Daliniam jau tvirtai nusistovėjusio medaus ištirpimui naudojama kremavimo įranga kartu su integruotu dekristalizavimo įtaisu, kurio temperatūra reguliuojama nuo 30 ° iki 55 ° C.

Išsamiau: kaip žinote, medus kristalizuojasi ilgai laikydamas. Toks kristalizuotas medus gali būti šiurkštus arba smulkiagrūdis. Stambiagrūdis medus gaunamas laikant šiltesnėmis sąlygomis, viršijant optimalią 16–18 ° C temperatūrą. Ir smulkiagrūdis – laikant patalpoje, kurios temperatūra ne aukštesnė kaip 10–15 ° C.
Kai medus ilgai maišomas su fiksuotais poilsio laikotarpiais, susidaro vadinamasis kreminis medus.
Toks medus yra populiarus, nes ilgą laiką išlaiko subtilią struktūrą, yra geras skonis, o jo kristalai yra tokie maži, kad jų burnoje praktiškai nesijaučia. Šios konsistencijos medų patogu tepti ant duonos, jis nenuteka nuo gabalo, turi malonų subtilų atspalvį. Taip sumaišomas grietinėlė ir medus, nepraranda skonio ir naudingų savybių, nepašlifuoja ir kelis mėnesius išlaiko plastinę struktūrą, jei laikomas toliau pastovioje temperatūroje.