Naujiena

nuotraukos padidinimo mygtukas

Azijinių širšių gaudyklė „VespaCatch“, su kabliuku

# 15085

19.90 

Prekės laikinai neturime

Azijos širšių gaudyklė „VespaCatch“, su pakabinimo kabliuku, pagaminta Prancūzijoje.
Gaudyklė paprastai kabinama ant medžio šakos 1,5–3 metrų aukštyje, tačiau ją galima statyti ir ant žemės arba ant kokio nors paaukštinimo prie avilio lakos. Statoma ten, kur pastebėti širšių takai, seni lizdai…
 
Kiek gaudyklių reikia – priklauso nuo to, kiek širšių priskaičiuojama vienam aviliui:
jei 2 širšės aviliui = užtenka 1 gaudyklės 2 aviliams,
jei nuo 3 iki 5 širšių aviliui = reikia po 1 gaudyklę aviliui,
jei 5 širšės aviliui = reikia 3 gaudyklių 2 aviliams.
Pavasarinio statymo tikslas, kad būtų sumažinta širšių populiacija (kad būtų kuo mažiau jų lizdų) ir tada rudenį jų puolimas nebus toks intensyvus.
Gaudyklės pastatymo laikotarpiai:
Nuo vasario iki gegužės: prie avilių, kurie labiausiai nukentėjo praeitais metais. Jauką rekomenduojama daryti iš cukraus, medaus, korio gabaliukų arba net ir uogienės. Taip pat pasiteisino ir toks mišinys: 1/3 alaus, 1/3 baltojo vyno ir 1/3 sirupo.
Nuo liepos iki lapkričio: šeimoms, kurias intensyviai puola: rudeniop širšės ieško sau baltyminio maisto. Todėl į gaudyklę siūloma tų „baltymų“ ir pridėti: primesti mėsos arba žuvies likučių ir užpilti medumi… Galima išbandyti ir kitus „receptus“. Galima naudoti ir feromonų pagrindu pagamintus jaukus. Kuo daugiau jauko, tuo kvapas stipresnis. Jaukas keičiamas kas 8-10 dienų, kad kvapas nesusilpnėtų.
Širšės į gaudyklę turi patekti per maždaug pora valandų. Jeigu gaudyklėje nieko nerandama, ko gero, teks keisti vietą. Palanki optimaliausia aplinkos oro temperatūra +15°C ir šilčiau. Kad veiktų dar efektyviau, keičiant jauką, gaudyklių geriausia neplauti, o jei lieka kokia širšė įkritusi, tai privalumas.
Kilmės šalis – Prancūzija.