Optinis refraktometras „Brix (°Bx)“ cukringumui ir drėgmei matuoti (be prizmės apšvietimo)
# 12330364.00 €
Prekės laikinai neturime
Šis optinis matavimo prietaisas matuoja ne vien vandens kiekį meduje, bet taip pat parodo grynos sacharozės kiekį vandeniniame tirpale dvejopa Baumé (Bé°) ir Brix (°Bx) išraiška.
Drėgmės meduje matavimo reikšmės: nuo 13% – iki 27%. Rezoliucija: 1,0 %. Tikslumas: ± 0,2% (prie mėginio temperatūros +10 iki 30°C).
Sacharozės Brix matavimo reikšmės: nuo 58%Bx – iki 92%Bx. Rezoliucija: 0,5%. Palyginimui, 1 Brix % (ºBx) laipsnis = 1 gramas sacharozės / 100 gramų vandeninio tirpalo. Matuojama prie 20 ºC mėginio temperatūros.
Sacharozės Baumé (Bé°) matavimo reikšmės (pagal prancūzų farmacininką Antuaną Baumé): nuo 38ºBé° – iki 43ºBé°. Rezoliucija: 0,5ºBé°. Kiekvienas Baumé laipsnis = 18 gramų cukraus /Litre, ir pasibaigus fermentacijai, numanoma, jog atitiks maždaug 1% alkoholio. Distiliuotame vandenyje Baumé lygus 0 laipsnių. 1.8 ºBrix = 1 ºBaumé.
ºBrix rodiklis (pagal Adolfą Brix’ą) iš esmės parodo cukraus procentinę koncentraciją pagal svorį tirpale. Pagal tai numanomas būsimas alkoholio stiprumas vyne – nusako optimaliausią vynuogių prisirpimą vyndarystėje ir padeda nuspręsti, kada geriausias laikas derliaus nuėmimui.
Instrumento svoris: 192 g.