Naujiena

nuotraukos padidinimo mygtukas

Optinis refraktometras „Brix (°Bx)“ cukringumui ir drėgmei matuoti (su prizmės apšvietimu)

# 123302

79.00 

Prekės laikinai neturime

Šis optinis matavimo prietaisas išskirtinis tuo, kad turi prizmės apšvietimą iš keičiamo maitinimo elemento. Matuoja ne vien vandens kiekį meduje, bet taip pat parodo grynos sacharozės kiekį vandeniniame tirpale dvejopa Baumé (Bé°) ir Brix (°Bx) išraiška.

Drėgmės meduje matavimo reikšmės: nuo 13% – iki 27%. Rezoliucija: 1,0 %. Tikslumas: ± 0,2% (prie mėginio temperatūros +10 iki 30°C).

Sacharozės Brix matavimo reikšmės: nuo 58%Bx – iki 92%Bx. Rezoliucija: 0,5%. Palyginimui, 1 Brix % (ºBx) laipsnis = 1 gramas sacharozės / 100 gramų vandeninio tirpalo. Matuojama prie 20 ºC mėginio temperatūros.

Sacharozės Baumé (Bé°) matavimo reikšmės (pagal prancūzų farmacininką Antuaną Baumé): nuo 38ºBé° – iki 43ºBé°. Rezoliucija: 0,5 %. Kiekvienas Baumé laipsnis = 18 gramų cukraus /Litre, ir pasibaigus fermentacijai, numanoma, jog atitiks maždaug 1% alkoholio. Distiliuotame vandenyje Baumé lygus 0 laipsnių. 1.8 ºBrix = 1 ºBaumé.

ºBrix rodiklis (pagal Adolfą Brix’ą) iš esmės parodo cukraus procentinę koncentraciją pagal svorį tirpale. Pagal tai numanomas būsimas alkoholio stiprumas vyne – nusako optimaliausią vynuogių prisirpimą vyndarystėje – padeda nuspręsti, kada geriausias laikas derliaus nuėmimui.

Instrumento svoris: 114 g.