Naujiena

nuotraukos padidinimo mygtukas

Vaško lydytuvas-presas VPK-1

# 16049UA

550.00 

Turime

Lydytuvo indas (iš išorės izoliuotas) Ø34 cm, h=49 cm; visas tūris apie 40 litrų.

Perforuotas separatoriaus įdėklas su kilpomis spaustuvo mechanizmui įstatyti, ant kojelių: Ø29 cm, h=40 cm (tūris apie 26 L), skylučių skersmuo 7 mm.

Vandens šildytuvo kaitinimo elementas 27 cm ilgio 1,5 kW / 230 V.

PARUOŠIMAS DARBUI
1. Lydytuvas statomas ant stabilaus, horizontalaus paviršiaus.
2. Iš lydytuvo indo išimamas perforuotas separatoriaus įdėklas (Ø29 cm, h=40 cm) kartu su visu spaustuvo mechanizmu.
3. Spaustuvo mechanizmas ištraukiamas iš separatoriaus kilpelių.
4. Iš separatoriaus išimamas viršutinis spaustuvo „blynelis“ (Ø28 cm).

DARBO EIGA
1. Į tuščią lydytuvo talpą (visas tūris 40-44 L) tiesiai iš kibiro pripilama karšto, bet ne verdančio vandens maždaug iki pusės – apie 20 L.
2. Lydytuvas prijungiamas prie elektros tinklo su įžeminimu (220 V / 50 Hz), nustatoma 90ºC šildymo temperatūra.
3. Tuo tarpu pakraunamas vaško atskirtuvas (separatoriaus įdėklas):
Susmulkintai vaško žaliavai krauti naudojamas maišas (geriausia būtų tankaus audinio – lininis arba džiuto).
Koriai sutrupinami rankomis atskirame inde, kad užimtų mažiau vietos, netgi pasmulkinami iš viršaus kokiu aštriu daiktu. Į separatorių įklojamas maišas ir į jį pilama žaliava: į maišą vaškas kraunamas maždaug 3-4 cm sluoksniais, kiekvienas sluoksnelis atskiriamas drenažu – tam gali būti panaudojami šiaudai, šienas arba tiesiog lininio džiuto audinio skiautės.
Pripildyto maišo kraštai separatoriaus įdėklo viduje užlankstomi ir ant jo viršaus uždedamas viršutinis spaustuvo „blynelis“ (spaudimo diskas), su spaudimo lizdu nukreiptu į viršų. Lizdas numatytas spaustuvo strypui įstatyti.
4. Pakrautas separatorius palengva įleidžiamas į karštą vandenį lydytuvo inde. Jei reikia, vandens pripilama daugiau.
5. Kai pasiekiama 90ºC temperatūra (temperatūros indikatorius ant reguliatoriaus korpuso šono užgęsta), vaško virinimą tęsti bent 30-40 min. Rekomenduojama virti kelias valandas.
6. Pro separatoriaus įdėklo kilpeles įstatyti spaustuvo mechanizmą.
7. Spaudžiant rankeną jėgos pavaros svirtis iš lėto spaudžia viršutinį spaustuvo diskelį bent 30 kartų didesne jėga nei pati svirtis.
8. Vaško išspaudimas trunka apie 20-30 minučių (priklausomai nuo vaško kokybės), svirties spaudimas palaipsniui vis didinamas – nuspaudžiama apie 3-4 cm ir 8-10 minučių palaukiama. Tokių spaudimo ciklų turi būti apie 5-6. Stipriausiai spaudžiama baigiant spausti, likus 5-10 minučių iki pabaigos.
9. Išlydytas vaškas išleidinėjamas pro viršutinį kranelį.
10. Baigus spausti, dar palaukti apie 10 minučių, ir presas atpalaiduojamas nuspaudžiant po preso rankena esantį stabdiklį spaustuvo strypas atšoka.
11. Iš lydytuvo indo ištraukiamas separatoriaus įdėklas. Išimamas spaustuvo mechanizmas.
12. Iš separatoriaus maišo išimamas išspaudų turinys. Procesas kartojamas.

REKOMENDACIJOS
Norint, kad lydymas vyktų sparčiau, į vandens virinimo baką patartina pilti iškart karštą vandenį, kurio temperatūra ne aukštesnė kaip 90-92ºC.

Į lydytuvą geriau krauti prieš tai bent pora valandų jau pavirintą žaliavą.
Kaitinimo metu vaško žaliava sukompaktėja, todėl separatorių norint galima papildyti.
Jeigu išspaudų maiše randama likusio vaško, vadinasi, žaliava nebuvo pakankamai ilgai virta arba vaškas buvo spaudžiamas pernelyg greitai. Žaliavą galima mėginti perlydyti dar kartą.

SAUGOS INSTRUKCIJOS
Jungti prie elektros tinklo su įžeminimu.
Nejungti į elektros tinklą, kol lydytuvo vandens virinimo indas sausas – neužpildytas iki pusės (20 litrų). Neleisti vandeniui užvirti.
Baigę darbą ištraukite maitinimo laido kištuką iš elektros tinklo.
Lydytuvas turi stovėti stabiliai horizontalioje padėtyje.
Leistina dirbti tik suaugusiems asmenims.
Prieš pradėdami dirbti, dar kartą išstudijuokite naudojimo instrukciją.

TECHNINĖS SPECIFIKACIJOS
1. Svoris – apie 12,3 kg.
2. Tūris – apie 40 L.
3. Kaitinimo elementas – 1,5 kW / 220 V.

Kilmės šalis – Ukraina.